U tijeku je uređenje općinskog prostora nedaleko od kanfanarske OŠ Petra Studenca, gdje će biti otvorena galerija, odnosno prostor za izložbe te druge kulturne i društvene manifestacije, što do sada ovo mjesto nije imalo.

“Njime će upravljati udruga za čuvanje i promociju nasljeđa Dvegrajci, a osim za rad ove udruge prostor će služiti i za promociju ostalih kulturnih udruga i pojedinaca koji djeluju u našoj općini. U tijeku su i pregovori za održavanje sajma knjiga. To će biti mjesto susreta svih zaljubljenika u umjetnost i kulturu”, rekao je kanfanarski načelnik Sandro Jurman.

Radovi bi trebali biti gotovi koncem travnja, a Općina je u proračunu za tu namjenu odvojila 100 tisuća kuna. Riječ je o prostoru velikom oko 70 kvadratnih metara u kojem se nekada nalazio mlin. “Sačuvat će se dio stare oprema mlina čime će prostor dobiti prepoznatljiv vizualni identitet”, dodao je Jurman.

Ove bi godine trebao biti uređen i mjesni društveni dom, za što je osigurano 200 tisuća kuna. Uključujući ove radove, za zaštitu kulturno-povijesnih spomenika te ostale potrebe u kulturi osigurano je više od 1,3 milijuna kuna.

Najviše – 600 tisuća kuna, izdvojeno je za sanaciju, konzervatorske i arheološke radove u Dvigradu. Za kulturne manifestacije bit će utrošeno oko 300 tisuća kuna.

Od toga 200 tisuća kuna ide za Jakovlju, za Dvigrad festival 50 tisuća kuna, za Dan općine deset tisuća manje, dok će za smotru istarskih kantadura u Baratu biti izdvojeno 25 tisuća kuna.

Glas Istre – M. Me.

By admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)