Otvorena galerija Malenica

Zaljubljenici u kulturu nakon dugo vremena su napokon dobili svoj prostor u Općini Kanfanar. Danas, 22.05.2010. otvorena je galerija Malenica u prostorima bivše malenice. Otvorenju je nazočilo preko 80-tak mještana i gostiju što može potvrditi da je Kanfanarštini takav prostor uvelike nedostajao. Galeriju je službeno otvorio načelnik Općine Sandro Jurman, koji je upoznao nazočne o realizaciji projekta, zahvalio se izvođačima koji su u ovo krizno vrijeme izašli u susret te omogućili da se isti i realizira. I sam je naglasio važnost ovog prostora za kulturu u Općini te pozvao sve kulturnjake da se uključe u osmišljavanje programa kako galerija ne bi ostala prostor bez događanja. Da Općina ne stoji samo na tome po pitanju kulture, spomenuo je i Dvigrad festival koji od ove godine ide u izmijenjenom obliku i znatno je bogatiji sadržajem.

Nakon njega govorio je Anton Meden, predsjednik udruge Dvegrajci koja je organizirala samu izložbu. On se zahvalio načelniku na realizaciji galerijie, te iznio neke planove udruge glede tog prostora. Osim samih izložba mogu se očekivati razna tematska predavanja, pjesničke večeri, škole, radionice itd. Već za subotu, 29.05. u 17.00 sati najavio je predstavljanje knjige “Šaka smiha” pjesnikinje a ujedno i članice udruge Marije Sošić.

Svoje radove za tu prigodu izložili su: Armando Modesto, Olga Vicel, Ines Burić Šabanović, Jelisaveta Banko, Anton Meden, Dušan Puhar, Marko Puhar, Marčelo Starčić, Amedea Marić i Albina Bertetić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *