Ne želeći “tupiti” o tome kako i male zajednice i gradići, trebaju imati barem povremene, ako već ne i dnevne doze kulturnih događanja, Općina Kanfanar, još prije tri godine u suradnji s nakladnikom Adamić iz Rijeke, pokrenula je stvar s mrtve točke, organiziravši proljetni Sajam knjiga. Upravo, njegova treća edicija, zakazana za 15. svibanj, pokazala je svu važnost, ne samo za izdavače, već i brojne posjetitelje kanfanarskog Sajma knjige, koji je ove godine postao događajem predsezone.

– Treći sajam knjiga u Kanfanaru, ujedno će biti i jedina sveistarska promocija knjige “Smijeh slobode” autora Borisa Pavelića, na kojoj će, s početkom u 19 sati, uz pisca sudjelovati i perjanice “ferala”- Viktor Ivančić, Predrag Lucić i Boris Dežulović, te u ulozi moderatora Branko Mijić, ovogodišnji dobitnik nagrade Hrvatskog novinarskog društva za Novinara godine, rekao je Dragan Ogurlić, u ime nakladnika knjige Adamić iz Rijeke, poručivši da promocija, osim što donosi “dva u jednom”, dakle i knjigu i autora, razotkriva povijest jednog omiljenog tjednika, posebno dobro prihvaćenog u Istri.

– Kolega iz Novog lista, Boris Pavelić na knjizi je radio godinu dana i napravio izvrstan krimić, kronologiju vezanu uz 25 godina Ferala, istaknuo je Ogurlić, dodavši i da će uz ovu promociju knjige, šlag na torti biti i stand up show “Melodije Smijeha i slobode” u režiji Lucić&Dežulović, koji počinje u 19.45.

Inače, kako je na konferenciji za novinare izvijestio načelnik Kanfanara, Sandro Jurman, Sajam knjiga otvara se u 11 sati u Domu mladih, a odmah po otvaranju u 11.30 započeti će kreativna radionica pod nazivom “Igram se i učim”, koju organizira naklada “Panda” iz Zagreba.

– Uz zagrebačku “Pandu” na ovogodišnjem Sajmu, knjige će izložiti još tri izdavačke kuće – Adamić iz Rijeke, Errata Corrige iz Poreča te Udruga Udruga Dvegrajci iz Kanfanara. U vrijeme trajanja Sajma, dakle u petak od 11 do 21.30 sati moći će se razgledati i kupiti više od 150 naslova, po sajamskim popustima koji se kreću od 20 do 50 posto, pojasnio je načelnik Općine Kanfanar, Sandro Jurman.

(N. ORLOVIĆ RADIĆ)
Glas Istre

By admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)