KANFANAR – Prošlog tjedna u Kanfanaru su kao gosti udruge Dvegrajci boravili Hans Dieter i Elke Kaspar, koji u Berlinu imaju svoju izdavačku kuću Schonungen. Česti posjetitelji Istre do sada su izdali dva vodiča, a ove godine i najvrjedniji: »Istra arheološko putovanje«. Vodič napisan na njemačkom jeziku promoviran je za nedavne izložbe arheoloških nalaza Istre, koju su istarski muzealci u Berlinu organizirali s univerzitetom čiji studenti svake godine istražuju Monkodonju, naselje iz brončanog doba pokraj Rovinja.

Na 200 stranica popularnoznanstveno je obrađeno 117 istarskih arheoloških lokacija. Među njima su tumulusi, gradine i pećine u kojima su boravili prvi stanovnici ovog kraja, s čime su ih upoznali kustos rovinjskog muzeja Damir Matošević i predsjednik Dvegrajci Anton Meden.

Nadam se da ćemo knjigu uspjeti prevesti. Ona je na tragu naših nastojanja da ove lokacije uvrstimo u turističke ture unutrašnjom Istrom, pa bi nam jedan ovako lijepo obrađen vodič dobro došao, rekao nam je Meden, koji je ujedno i tajnik Turističke zajednice Kanfanara.

A. P. – Glas Istre

By admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)