ROVINJ – Sveta Eufemija, suhozidi, kažuni, boškarini, ribari i težaci, ognjišća, sutoni i cvijeće samo su neki od motiva slika Olge Vincel, kanfanarske neviste i autorice izložbe »Istra u koncu«, otvorene u gradskoj kavani »Plazza«. Ono što ovu izložbu čini drugačijom od drugih jest autoričin originalni alat za rad. Umjesto kista i boja, Olga Vincel radi sa svilenim koncem i strojem za kojim stvara svoje slike iz djetinjstva rodnog sela i poznatog zavičaja.

Kako je prilikom otvorenja izložbe, na kojoj se može vidjeti pedesetak slika Olge Vincel, naglasio Anton Meden, predsjednik Udruge Dvjegrajca, kojoj i autorica pripada, gospođa Vincel je rođena u Svetom Petru u Šumi a strojnim vezom po čela se baviti u svojoj osamnaestoj godini. Članica je HDLUa i Društva naivnih likovnih umjetnika, iza nje su brojne domaće i međunarodne izložbe, među kojima i ona pod nazivom »Volim Zemlju« održana u Seulu 2000. godine na kojoj je predstavljala Hrvatsku. Izložba slika kanfanarske neviste bila je popraćena i prigodnim riječima Marije Sošić, koja je pročitala svoju pjesmu »Čarobne niti« iz istoimene zbirke pjesama, posvećene upravo ovoj umjetnici i vezilji.

Izložbu »Istra u koncu« svi zainteresirani imaju prilike razgledati u »Plazzi«, a onima kojima to ne bude dovoljno autorica poručuje da je posjete u njenoj novootvorenoj galeriji u Ulici Casale 11.

N. O. RADIĆ – Glas Istre

By admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)